Torkad blodpudding
Blodpudding är ett nyttigt och billigt hundgodis, när det är tillagat kladdar det inte längre. Skär blodpuddingen i små bitar och lägg dem i en form med bakplåtspapper. Torka sedan blodpuddingen i ugnen på låg värme (ca 100 grader). Du kan torka från ca 30 minuter till ett par timmar beroende på hur torrt du vill ha ditt godis. Förvaras i påsar, en helt genomtorkad blodpudding behöver inte förvaras i kylskåp.
Torkad lever
Koka lever tillsammans med vitlöksklyftor tills levern är genomkokt. Skär sedan levern i små tärningar som läggs i en ugnsform och torkas i ugnen i ca 5 timmar på 75 grader eller tills den är torr.
Köttfärsbiten
Enkelt och snabbt kan du göra eget träningsgodis. Ta nötfärs och rulla till små kulor, lägg kulorna var för sig i en frys låda och frys in. När det är dags att träna lite hemma plocka fram så många kulor som kan tänkas gå åt och lägg i en skål. De tinar fort och kommer att uppskattas av hunden.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar